Fler nyheter

Arbetsmiljöverkets årsredovisning 2021

  • 23 februari 2022

Nu finns Arbetsmiljöverkets årsredovisning för 2021 här på av.se. Året har präglats av coronapandemin och de anpassningar som gjorts i verksamheten på grund av den.

Bild på en skolelevs händer ovanför en skolbok.

Delvis handlar det om anpassningar som många känner igen – alla myndighetens medarbetare har arbetat hemifrån i största möjliga utsträckning, och en majoritet av möten har ägt rum digitalt i stället för fysiskt.

Men det har också märkts av i kontakten med Arbetsmiljöverkets omvärld. Bland annat har en stor del av myndighetens nästan 18 000 inspektioner genomförts på distans.

– Som för så många andra har vår verksamhet under året påverkats kraftigt av coronapandemin. Många av de omställningar vi gjorde i början av pandemin har vi i vissa fall varit tvungna till, och i andra fall valt, att fortsätta med, säger Erna Zelmin, generaldirektör vid Arbetsmiljöverket.

Verksamhetens mål uppfyllda

Bedömningen för 2021 är att verksamhetens mål har uppfyllts, trots den osäkerhet som pandemin orsakat i tillsynsverksamheten. Nu fortsätter arbetet med att förebygga olycksfall och ohälsa på jobbet.

– Arbetsmiljöfrågorna har varit, och är, fortsatt högt på agendan. Vi är många som tillsammans arbetar hårt för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet, och det ska vi fortsätta med, säger Erna Zelmin.

Årsredovisning 2021, pdf, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Ny vägledning om skyddsutrustning vid utbrott av zoonos
  • 19 mars 2024
Zoonoser är sjukdomar som kan spridas mellan djur och människor. Arbetsmiljöverket har tillsammans med andra myndigheter tagit fram en vägledning om vilken skyddsutrustning som ska användas när det finns risk för zoonoser.
Remiss om ackrediterad certifiering av pannoperatörer
  • 6 mars 2024
Nu har Arbetsmiljöverket skickat ut ett nytt förslag till regeländring för ackrediterad certifiering av pannoperatörer. Ändringen gäller Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd (AFS 2023:11) om arbetsutrustning och personlig skyddsutrustning – säker användning.
Arbetsmiljöverkets årsredovisning 2023
  • 22 februari 2024
2023 var ett mörkt år på svensk arbetsmarknad. Antalet arbetsorsakade besvär och dödsfall visar att en god arbetsmiljö inte prioriteras tillräckligt högt. Det framgår av Arbetsmiljöverkets årsredovisning.
Återkallad remiss om certifierad ackreditering av pannoperatörer
  • 8 februari 2024
Arbetsmiljöverket remitterade den 19 december 2023 ett förslag till regeländring för ackrediterad certifiering av pannoperatörer.
Fler nyheter