Komma igång med arbetsmiljöarbetet

Att arbetsmiljön är viktig skriver nog alla under på. Men hur skapar man en bra miljö där människor trivs, presterar bra och håller sig friska? Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro.

Startpaketet för systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) gör det lättare för företag och för dig som arbetsgivare att komma igång och bygga upp sitt systematiska arbetsmiljöarbete.

Startpaket för ditt arbetsmiljöarbete

Startpaketet består av tre olika delar:

1. En liten guide för ett effektivt arbetsmiljöarbete

Här hittar du en liten guide med praktisk information om vad som är viktigt att tänka på när man tar fram och bygger upp ett effektivt arbetsmiljöarbete i den egna verksamheten. Här hittar du guiden för att komma igång med ditt arbetsmiljöarbete

Komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, guide, pdf, öppnas i nytt fönster

2. Ett exempel på en handbok i arbetsmiljö

Här finns ett exempel på hur en arbetsmiljöhandbok kan struktureras upp och se ut. Exemplet visar hur rutiner kan utformas, men varje arbetsgivare måste ta fram sina egna rutiner utifrån den verksamhet man bedriver.

Här kan du se hela exemplet som en pdf-fil

Exempelpaket, pdf, öppnas i nytt fönster

3. Mallar för att dokumentera egna rutiner

Dessa mallar följer samma struktur som exemplet och kan laddas ner. Mallarna är tomma och där kan du dokumentera era egna rutiner. Mallarna finns i wordformat, docx, och i Rich Text Format-format, rtf.

Här kan du ladda ner hela mallpaketet som en zip-fil.

Mallpaket, word, zip-fil, öppnas i nytt fönster

Här kan du ladda ner hela mallpaketet som en zip-fil.

Mallpaket, rtf, zip-fil, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2022-12-05