Hallå arbetsmiljö!

Ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. I Arbetsmiljöverkets podcast Hallå arbetsmiljö! samtalar arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline Kostet och programledare Fredrik Berling om allt som rör din arbetsmiljö. Varje avsnitt har ett tema och inbjudna gäster.

Lyssna via den här sidan eller där poddar finns. Samtliga avsnitt finns även på vår kanal på Youtube.

Hallå arbetsmiljö! på Youtube

 

Avsnitt 11: Långvarigt stillasittande arbete

Kollage som visar Carro Kostet, Fredrik Berling och Elin Vidlund.

I det här poddavsnittet gästas Fredrik och Carro av ergonom Elin Vidlund. De tar sig an frågan om det alltid lika aktuella ämnet långvarigt stillasittande arbete. Upp och hoppa, ta en promenad och lyssna.

Avsnittet som text

Avsnitt 10: Säkerhetskultur

Bild från poddstudion där Katarina Eskils och programledare Fredrik står bredvid en iPad där Carro Kostet är med via videolänk.

I säsongsavslutningen av Hallå arbetsmiljö gästar handläggare Katarina Eskils studion och berättar om säkerhetskultur. Carro är med via länk och Fredrik är som vanligt nyfiken och frågvis.

Avsnittet som text

Avsnitt 9: Systematiskt arbetsmiljöarbete

Bild på inspektör Leif Södeqvist framför micken. Hallå arbetsmiljö! Avsnitt 9, SAM

Fredrik och Carro får distansbesök av inspektör Leif som till vardags är verksam i Sundsvall. Leif har bakgrund som lärare inom fordonsteknik och brinner för systematiskt arbetsmiljöarbete, som ofta förkortas SAM.

Avsnittet som text

Avsnitt 8: Belastningsergonomi

Bild på ergonom Kersti Lorén i poddstudion.

Kersti Lorén är sakkunnig ergonom på Arbetsmiljöverket och har tidigare jobbat som arbetsmiljöinspektör. I det här avsnittet gästar hon studion för att prata om belastningsergonomi och trycker på vikten av att variera sin arbetsställning. Programledare är i vanlig ordning Fredrik Berling och Carro Kostet.

Avsnittet som text

Avsnitt 7: Hemmakontoret

Bild på

Inom flera yrken kan man inte arbeta hemma, men hur är arbetsmiljön för dem som behöver göra det? I avsnittet är experterna Kersti Lorén och Ulrich Stoetzer gäster. De svarar på frågor om hur arbetsgivare och arbetstagare kan hantera arbetsmiljön, när man arbetar hemifrån. 

Avsnittet som text

Avsnitt 6: Corona och smittrisker

Bild på

I säsongspremiären av poddserien Hallå arbetsmiljö berättar Ulrika Scholander om de coronarelaterade anmälningarna som kommit in till Arbetsmiljöverket under pandemin. Ulrika är sektionschef på Arbetsmiljöverket och har under coronatider haft en samordnande roll i arbetet med coronarelaterade ärenden.

Avsnittet som text

Avsnitt 5: Skyddsombudets roll

Bild: Hallå arbetsmiljö!

Det här avsnittet handlar om skyddsombudets roll. Vad gör egentligen ett skyddsombud om dagarna och i hur stor utsträckning får hen ägna sig åt rollen? Gäst i studion är en viss Lotta från en annan myndighet. Programledare: Fredrik Berling och Ann-Caroline "Carro" Kostet som även hon varit skyddsombud en längre tid.

Avsnittet som text

Avsnitt 4: Brott i arbetslivet

Bild: Hallå arbetsmiljö! Jerk, Micke, Carro och Fredrik.

Arbetsmiljöverket har tillsammans med 7 andra myndigheter i uppdrag att motverka brott i arbetslivet. I det här avsnittet berättar arbetsmiljöinspektör Mikael Roos och polis Jerk Wiberg om sitt viktiga arbete. Programledare är i vanlig ordning Fredrik Berling och Ann-Caroline Kostet.

Avsnittet som text

Avsnitt 3: Nollvision

Bild: Hallå arbetsmiljö! Gustav Sand-Kanstrup och Carro Kostet.

Arbetsmiljöverkets nollvision mot arbets- och dödsolyckor utgår från regeringens arbetsmiljöstrategi. Men hur förebygger man egentligen arbetsrelaterade olyckor? Med i studion för att hjälpa oss att förstå finns Gustav Sand-Kanstrup, Arbetsmiljöverkets projektledare i nollvisionsprojektet.

Avsnittet som text

Avsnitt 2: Stress

Bild: Hallå arbetsmiljö! Programledare Fredrik och OSA-experten Ulrich språkas i en soffa.

Fredrik och Carro benar tillsammans med Ulrich Stoetzer ut begrepp och frågor som i folkmun benämns stress. Ulrich är till vardags en av Arbetsmiljöverkets experter på organisatorisk och social arbetsmiljö.

 

Avsnittet som text

Avsnitt 1: Inspektion

Bild: Hallå arbetsmiljö! Carro och Fredrik i soffa.

I det här avsnittet får vi lära känna programledarduon Fredrik Berling och arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline "Carro" Kostet. Vi får veta hur vardagen ser ut för en arbetsmiljöinspektör och vilka utmaningar som lurar ute på svenska arbetsplatser.

Avsnittet som text
Blev du hjälpt av informationen på den här sidan?

Tack för din medverkan. Du har nu hjälpt oss att förbättra av.se.

Senast uppdaterad 2021-09-29