Hallå arbetsmiljö!
Ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. I Arbetsmiljöverkets podcast Hallå arbetsmiljö! samtalar arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline Kostet och programledare Fredrik Berling om allt som rör din arbetsmiljö. Varje avsnitt har ett tema och inbjudna gäster.
Lyssna via den här sidan eller där poddar finns. Samtliga avsnitt finns även på vår kanal på Youtube.
Avsnitt 13: Regler

Den nya regelstrukturen är beslutad av generaldirektören och träder i kraft 1 januari 2025. I det här avsnittet gästar Fredrika Wendel och Karin Mikaelsson som berättar om det omfattande arbetet med regelförnyelsen och digitalisering av föreskrifterna. Programledarduon Fredrik och Carro är som vanligt vanligt på hugget.
Avsnitt 13: Regler, som textAvsnitt 12: Hot och våld i arbetsmiljön

Den här gången handlar avsnittet om hot och våld i arbetsmiljön, ett problem som finns inom många olika verksamheter. Gäst i studion är Kristian Hansson som arbetar som sakkunnig på Arbetsmiljöverkets regelavdelning.
Programledare: Fredrik Berling och Ann-Caroline "Carro" Kostet.
Gäst: Kristian Hansson.
Avsnitt 11: Långvarigt stillasittande arbete

I det här poddavsnittet gästas Fredrik och Carro av ergonom Elin Vidlund. De tar sig an frågan om det alltid lika aktuella ämnet långvarigt stillasittande arbete. Upp och hoppa, ta en promenad och lyssna.
Avsnitt 11: Långvarigt stillasittande arbete, som textAvsnitt 10: Säkerhetskultur

I säsongsavslutningen av Hallå arbetsmiljö gästar handläggare Katarina Eskils studion och berättar om säkerhetskultur. Carro är med via länk och Fredrik är som vanligt nyfiken och frågvis.
Avsnitt 10: Säkerhetskultur, som textAvsnitt 9: Systematiskt arbetsmiljöarbete

Fredrik och Carro får distansbesök av inspektör Leif som till vardags är verksam i Sundsvall. Leif har bakgrund som lärare inom fordonsteknik och brinner för systematiskt arbetsmiljöarbete, som ofta förkortas SAM.
Avsnitt 9: Systematiskt arbetsmiljöarbete, som textAvsnitt 8: Belastningsergonomi

Kersti Lorén är sakkunnig ergonom på Arbetsmiljöverket och har tidigare jobbat som arbetsmiljöinspektör. I det här avsnittet gästar hon studion för att prata om belastningsergonomi och trycker på vikten av att variera sin arbetsställning. Programledare är i vanlig ordning Fredrik Berling och Carro Kostet.
Avsnitt 8: Belastningsergonomi, som textAvsnitt 7: Hemmakontoret

Inom flera yrken kan man inte arbeta hemma, men hur är arbetsmiljön för dem som behöver göra det? I avsnittet är experterna Kersti Lorén och Ulrich Stoetzer gäster. De svarar på frågor om hur arbetsgivare och arbetstagare kan hantera arbetsmiljön, när man arbetar hemifrån.
Avsnitt 7: Hemmakontoret, som textAvsnitt 6: Corona och smittrisker

I säsongspremiären av poddserien Hallå arbetsmiljö berättar Ulrika Scholander om de coronarelaterade anmälningarna som kommit in till Arbetsmiljöverket under pandemin. Ulrika är sektionschef på Arbetsmiljöverket och har under coronatider haft en samordnande roll i arbetet med coronarelaterade ärenden.
Avsnitt 6: Corona och smittrisker, som textAvsnitt 5: Skyddsombudets roll

Det här avsnittet handlar om skyddsombudets roll. Vad gör egentligen ett skyddsombud om dagarna och i hur stor utsträckning får hen ägna sig åt rollen? Gäst i studion är en viss Lotta från en annan myndighet. Programledare: Fredrik Berling och Ann-Caroline "Carro" Kostet som även hon varit skyddsombud en längre tid.
Vid ett tillfälle i avsnittet uttrycker vi oss felaktigt om regionala skyddsombud. Regionala skyddsombud företräder arbetstagare oavsett facklig tillhörighet.
Avsnitt 5: Skyddsombudets roll, som textAvsnitt 4: Brott i arbetslivet

Arbetsmiljöverket har tillsammans med 7 andra myndigheter i uppdrag att motverka brott i arbetslivet. I det här avsnittet berättar arbetsmiljöinspektör Mikael Roos och polis Jerk Wiberg om sitt viktiga arbete. Programledare är i vanlig ordning Fredrik Berling och Ann-Caroline Kostet.
Avsnitt 4: Brott i arbetslivet, som textAvsnitt 3: Nollvision

Arbetsmiljöverkets nollvision mot arbets- och dödsolyckor utgår från regeringens arbetsmiljöstrategi. Men hur förebygger man egentligen arbetsrelaterade olyckor? Med i studion för att hjälpa oss att förstå finns Gustav Sand-Kanstrup, Arbetsmiljöverkets projektledare i nollvisionsprojektet.
Avsnitt 3: Nollvision, som textAvsnitt 2: Stress

Fredrik och Carro benar tillsammans med Ulrich Stoetzer ut begrepp och frågor som i folkmun benämns stress. Ulrich är till vardags en av Arbetsmiljöverkets experter på organisatorisk och social arbetsmiljö.
Avsnitt 2: Stress, som textAvsnitt 1: Inspektion

I det här avsnittet får vi lära känna programledarduon Fredrik Berling och arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline "Carro" Kostet. Vi får veta hur vardagen ser ut för en arbetsmiljöinspektör och vilka utmaningar som lurar ute på svenska arbetsplatser.
Avsnitt 1: Inspektion, som textSenast uppdaterad 2023-10-16