De nya reglerna i ett digitaliserat format

En viktig förändring är att reglerna i en ny struktur som börjar gälla 1 januari 2025 redan nu finns i ett digitaliserat format på av.se. Det innebär att vi har lagt till ett format, utöver att ha föreskrifter i tryckt form och som pdf.

Med det digitala formatet blir reglerna tillgängliga för fler

Det nya digitaliserade formatet har många fördelar. Det gör reglerna tillgängliga för fler, i fler situationer. Det går till exempel att ta del av reglerna via mobilen, en bärbar dator eller en läsplatta.

Reglerna uppfyller nu dagens ökade krav på tillgängliga format så att alla kan använda dem, även de som är i behov av särskilda verktyg för att kunna ta del av innehållet. Till exempel verktyg för att kunna navigera sig fram med hjälp av ett tangentbord eller att få texten uppläst eller förstorad.

Det blir också lättare att söka bland föreskrifter och allmänna råd, utan att veta var man ska leta. Och det går att länka till regler och skapa länksamlingar som man kan dela med andra på arbetsplatsen.

Se en film om hur det nya digitala formatet fungerar

I den här filmen får du en guidning av hur föreskrifterna ser ut när de har digitaliserats och hur sökfunktionen fungerar.

Ta del av de nya reglerna i ett digitalt format

Alla de nya reglerna finns samlade på våra föreskriftssidor. De nya reglerna är märkta med en vattenstämpel om att de träder i kraft 1 januari 2025 så att man kan skilja på nuvarande och beslutade kommande regler. Vattenstämpeln tas bort 1 januari 2025.

Nya beslutade föreskrifter som träder i kraft 1 januari 2025

Senast uppdaterad 2023-11-02