Jobba hos oss

Vi jobbar för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. Hos oss bidrar varje medarbetare med sin unika kompetens till vårt viktiga samhällsuppdrag. Vill du också vara med och göra skillnad?

Bild på tre personer som pratar runt ett konferensbord.

Vårt fokus är arbetsmiljöfrågor

Vi är runt 700 medarbetare och finns på 12 orter i landet, från Malmö i söder till Luleå i norr, med huvudkontoret i Solna. Vårt huvuduppdrag är att se till att lagar om arbetsmiljö och arbetstider följs av företag och organisationer.

Vår verksamhet präglas av ständig utveckling, utmanande uppdrag och ett stort engagemang för arbetsmiljöfrågor. Tillsammans jobbar vi för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. 

Vill du jobba med oss? Här kan du se våra lediga tjänster:

Lediga jobb

Det här får du hos oss

Som medarbetare på Arbetsmiljöverket får du bland annat:

  • arbeta med ett meningsfullt och utmanande uppdrag med målet att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet
  • samarbeta med andra engagerade och kunniga kollegor som tillsammans jobbar för att förbättra arbetsmiljön
  • arbeta hos en seriös, trygg och stabil arbetsgivare med en bra arbetsmiljö
  • verka i en vänlig och hjälpsam kultur, där vi lägger mycket stor vikt vid ett hållbart arbete och att alla ska känna sig delaktiga och kunna vara med och påverka.
  • flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete några dagar per vecka, där verksamheten tillåter och för de som önskar. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Våra förmåner och anställningsvillkor

Hos oss får du bland annat upp till 35 semesterdagar per år, ersättning för läkar- och sjukvård, extra föräldratillägg, friskvårdsbidrag och möjlighet att ta en betald friskvårdstimme på arbetstid varje vecka.

Läs mer om våra personalförmåner:

Våra förmåner och anställningsvillkor

 

Är du nyfiken på hur det är att jobba här?

Hur är det egentligen att jobba på Arbetsmiljöverket? Lär känna några av våra medarbetare och läs om deras jobb och utveckling på Arbetsmiljöverket.

Här kan du läsa fler intervjuer:

Möt våra medarbetare

Vår bredd är vår styrka

Hos oss jobbar arbetsmiljöinspektörer, experter och sakkunniga inom många olika områden, utlämnare, arkivarier, statistiker, ingenjörer, IT-utvecklare, jurister, administratörer, kommunikatörer och många fler. Vårt engagemang och individuella kompetens är vår gemensamma styrka. Vi ser olikheter som en tillgång i alla delar av vår verksamhet, och vi behöver mångfald för att utvecklas tillsammans.

Med en nolltolerans mot diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling arbetar vi hela tiden för att vår egen arbetsmiljö ska vara så inkluderande, öppen och sund som möjligt.

Tillsammans bygger vi vår kultur

För oss är det viktigt att bygga en känsla av närhet och gemenskap, speciellt när vi ibland har långa geografiska avstånd till våra kollegor. Därför jobbar vi med att bygga vår interna kultur, bland annat genom att utveckla vårt ledarskap och medarbetarskap.

Vår vision och gemensamma mål för vår interna kultur är att:

  • vi vet vart vi ska, vi hjälps åt och vi vill varandra väl
  • vi tänker nytt och utvecklar kontinuerligt verksamheten utifrån rådande förutsättningar mot gemensamma mål.

Som statsanställda präglas vi också av den gemensamma statliga värdegrunden. Du kan läsa mer om den på Arbetsgivarverkets webbplats.

Vår värdegrund, Arbetsgivarverkets webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2024-03-08