Fler nyheter

Kommunikation som uppmuntrar till arbetsmiljöarbete

  • 3 december 2021

I december kommer en kommunikationsinsats från Arbetsmiljöverket att synas och höras i radio, tv och tidningar. Det är en del av vårt nollvisionsarbete att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet.

Bild på kvinna sittandes på en pall. Text som lyder - Var med och skapa fler odramatiska berättelser.

Vår vision och vårt uppdrag är att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. Det är en ledstjärna internt och ett budskap externt.

Som ett led i vårt nollvisionsarbete kommer vi i december att gå ut med en kommunikationsinsats som främst riktar sig till småföretagare. Syftet är att väcka engagemang för arbetsmiljöarbete och öka kunskapen om hur det går till. Det är starten för en långsiktig nollvisionsrörelse som kommer att pågå i flera år, med målet att få ännu fler arbetsgivare och arbetstagare att jobba aktivt och förebyggande med sin arbetsmiljö.

Odramatisk kampanj

I december lyfter vi fram att bristen på dramatik kan vara något av det finaste som finns. Att inget oförutsett eller katastrofalt händer är målet med allt arbetsmiljöarbete.

Kampanjen kommer att synas och höra i radio, tv och i tidningar över hela landet. Vi hänvisar till av.se/arbetsgivare, där du kan läsa mer om hur man skapar en bra arbetsmiljö och även få tips i arbetsmiljöarbetet.

Kampanj om helt odramatiska berättelser

Ingen dramatik med bra arbetsmiljöarbete (av.se/arbetsgivare)

Relaterade nyheter

Ny vägledning om skyddsutrustning vid utbrott av zoonos
  • 19 mars 2024
Zoonoser är sjukdomar som kan spridas mellan djur och människor. Arbetsmiljöverket har tillsammans med andra myndigheter tagit fram en vägledning om vilken skyddsutrustning som ska användas när det finns risk för zoonoser.
Remiss om ackrediterad certifiering av pannoperatörer
  • 6 mars 2024
Nu har Arbetsmiljöverket skickat ut ett nytt förslag till regeländring för ackrediterad certifiering av pannoperatörer. Ändringen gäller Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd (AFS 2023:11) om arbetsutrustning och personlig skyddsutrustning – säker användning.
Arbetsmiljöverkets årsredovisning 2023
  • 22 februari 2024
2023 var ett mörkt år på svensk arbetsmarknad. Antalet arbetsorsakade besvär och dödsfall visar att en god arbetsmiljö inte prioriteras tillräckligt högt. Det framgår av Arbetsmiljöverkets årsredovisning.
Återkallad remiss om certifierad ackreditering av pannoperatörer
  • 8 februari 2024
Arbetsmiljöverket remitterade den 19 december 2023 ett förslag till regeländring för ackrediterad certifiering av pannoperatörer.
Fler nyheter