Fler nyheter

Remiss om ackrediterad certifiering av pannoperatörer

  • 6 mars 2024

Nu har Arbetsmiljöverket skickat ut ett nytt förslag till regeländring för ackrediterad certifiering av pannoperatörer. Ändringen gäller Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd (AFS 2023:11) om arbetsutrustning och personlig skyddsutrustning – säker användning.

Remisshandlingarna – ändringsföreskriften och en konsekvensutredning – kommer att publiceras på av.se så snart de har tillgänglighetsanpassats för webben.

Remisser – pågående föreskriftsarbete, av.se

Eventuella synpunkter ska ha kommit till Arbetsmiljöverket senast 31 maj 2024. Synpunkterna skickas till arbetsmiljoverket@av.se

Kontaktperson på Arbetsmiljöverket är Niclas Nyberg, tillförordnad enhetschef på avdelningen för regler, marknadskontroll och internationella frågor.

Se tidigare nyhet om remissen om ändringsföreskrifterna:

Återkallad remiss om certifierad ackreditering av pannoperatörer

Relaterade nyheter

Arbetsmiljöverket handlägger händelser på Northvolt
  • 12 juli 2024
Några tragiska händelser har nyligen drabbat personer som arbetade på batterifabriken Northvolt. De utreds av flera olika myndigheter. Situationen väcker många frågor även till Arbetsmiljöverket.
Håkan Olsson blir särskild utredare för regeringens arbetsmiljöstrategi
  • 5 juni 2024
Regeringen har utsett Arbetsmiljöverkets Håkan Olsson till särskild utredare med uppdrag att ta fram ett förslag till ny arbetsmiljöstrategi. Det meddelade jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg på en pressträff i dag.
Ny e-tjänst för att söka och beställa handlingar
  • 29 maj 2024
Genom vår nya e-tjänst Sök och beställ handlingar kan du snabbt och enkelt söka efter ärenden i vårt diarium och se vilka allmänna handlingar som finns kopplade till ärendet. Du kan även skicka in en begäran om att få ut allmänna handlingar på ett enkelt sätt.
Ingen ska dö, varken på eller av jobbet
  • 29 april 2024
Under 2023 dog 60 personer på jobbet. Dessutom beräknas cirka 3 000 personer dö i förtid varje år i sjukdomar eller skador som beror på ohälsosamma arbetsmiljöer. Hur det går att förhindra, lyfter vi i samband med den Internationella Arbetsmiljödagen.
Fler nyheter