Fredrika jobbar som digitaliseringsledare

Framåtdrivande och omtänksam. Så beskriver Fredrika Wendel kulturen på digitaliseringsenheten på Arbetsmiljöverket. Här berättar hon om sitt arbete som digitaliseringsledare.

Bild på en medarbetare.

Berätta om ditt jobb

Jag har nyligen börjat en ny roll som digitaliseringsledare. Det innebär att jag har ansvar för att våra digitaliseringsprojekt drivs framåt. Jag samordnar också projektledare från olika delar av organisationen. Det är en helt ny roll där jag får forma hur vi jobbar effektivt och enhetligt i våra olika projekt.

Varför valde du Arbetsmiljöverket som arbetsgivare?

Först och främst på grund av vår vision om att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. Jag har alltid lockats av att hjälpa människor. Sedan är arbetet med digitalisering väldigt spännande inom Arbetsmiljöverket. Det finns alltid något nytt att utveckla.

Vad är det bästa med att jobba här?

Arbetsmiljöverket är en omtänksam arbetsplats. Jag och mina kollegor är framåtdrivna och samarbetar för att nå dit vi vill. Samtidigt är vi måna om varandra, och så skrattar vi mycket tillsammans!

Vi har också ett fint samarbete mellan olika avdelningar. Det sticker ut, tycker jag. Det är inte självklart att det är så på en arbetsplats.

Vad är på gång inom digitalisering hos Arbetsmiljöverket?

Vi har att göra, kan man säga! Digitalisering är en prioriterad fråga inom Arbetsmiljöverket. Vi är just nu i en fas där vi bygger upp en ny digitaliseringsenhet, rekryterar fler kollegor och skapar förutsättningar för vårt fortsatta arbete. Du som börjar jobba hos oss får möjlighet att påverka hur vi ska jobba – dessutom finns det många spännande projekt att hugga tag i.

Vad bidrar arbetet med digitalisering till?

Vårt arbete med digitalisering ska underlätta för människor, oavsett om det är anställda inom myndigheten eller arbetsgivare och arbetstagare som är i kontakt med Arbetsmiljöverket. Bättre tjänster och verktyg gör att de lättare kan till sig vår kunskap och vårt material.

Vad gjorde du innan du började här?

Jag inledde min karriär inom mediebranschen på de stora tv-husen Svt, Tv4 och Mtg. Jag har alltid jobbat med digitala kanaler, men har med tiden gått mer mot utveckling och digitalisering. Innan jag började här var jag många år på Swedbank, där jag bland annat var produktägare för våra interna och externa webbplatser.

Senast uppdaterad 2023-10-16