Jobba hos oss

Vill du arbeta med ett livsviktigt samhällsuppdrag? Vi jobbar med hjärta, mod och hjärna för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. Var med och påverka förutsättningarna för en bra arbetsmiljö för alla.

Bild på två personer som pratar i kontorsmiljö.

Information om vår verksamhet

Vi är myndigheten som aktivt driver arbetsmiljöfrågor i samhället och hjälper arbetsgivare att göra arbetsmiljöarbetet till en naturlig del av vardagen. Med arbetsmiljölagen som grund tar vi fram regler, inspekterar arbetsplatser och sprider kunskap som minskar riskerna för ohälsa och olycksfall.

Totalt är vi runt 700 anställda på 12 orter i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vår myndighetsledning finns i Solna. 

Arbetsmiljöverket är en trygg och stabil arbetsgivare och vår verksamhet präglas av ständig utveckling, utmanande uppdrag och ett stort engagemang för arbetsmiljöfrågor.

Lediga jobb

 

Vår bredd är vår styrka

Hos oss jobbar arbetsmiljöinspektörer, experter och sakkunniga inom många olika områden, utlämnare, arkivarier, statistiker, ingenjörer, IT-utvecklare, jurister, administratörer, kommunikatörer och många fler. Vårt engagemang och individuella kompetens är vår gemensamma styrka. Vi ser olikheter som en tillgång i alla delar av vår verksamhet, och vi behöver mångfald för att utvecklas tillsammans.

Med en nolltolerans mot diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling arbetar vi hela tiden för att vår egen arbetsmiljö ska vara så inkluderande, öppen och sund som möjligt.

Tillsammans bygger vi vår kultur

För oss är det viktigt att bygga en känsla av närhet och gemenskap, speciellt när vi ibland har långa geografiska avstånd till våra kollegor. Därför jobbar vi med att bygga vår interna kultur, bland annat genom att utveckla vårt ledarskap och medarbetarskap.

Vår vision och gemensamma mål för vår interna kultur är att:

  • vi vet vart vi ska, vi hjälps åt och vi vill varandra väl
  • vi tänker nytt och utvecklar kontinuerligt verksamheten utifrån rådande förutsättningar mot gemensamma mål.

Senast uppdaterad 2024-07-05