Kalender

Webbinarium den 11 november – Lärdomar från EU-kampanjen "Friska arbetsplatser belastar rätt"

Webbinariet presenterar kunskap och insikter från den nu avslutade EU-kampanjen "Friska arbetsplatser belastar rätt". Vilka lärdomar om risker för belastningsskador i arbetslivet tar vi med oss in i framtiden?

nov
11
Tid: 10:00 - 11:30
Plats: Digitalt

Europeiska arbetsmiljöbyrån EU-OSHA har under åren 2020-2022 genomfört kampanjen "Friska arbetsplatser belastar rätt". Kampanjen har belyst olika risker för belastningsskador i arbetslivet. I detta webbinarium blickar vi tillbaka och resonerar om vad vi har lärt oss under dessa tre år. Vilka lärdomar tar vi med oss in i framtiden? I Sverige har vi valt att under kampanjen fokusera på tre olika teman: manuell hantering av ting, långvarigt stillasittande och säkra personförflyttningar. 

De som arrangerar webbinariet är det svenska Focal Point-nätverket. I det ingår Arbetsmiljöverket, Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsgivarverket, Svenskt Näringsliv, LO, Sveriges Kommuner och Regioner, TCO, Saco, Enterprise Europe Network (EEN), PTK, Partsrådet, Suntarbetsliv och Prevent.

Program

Webbinariet gör några nedslag i den nu avslutade EU-kampanjen med hjälp av Minke Wersäll från Arbetsmiljöverket och Therese Florentin från Myndigheten för arbetsmiljökunskap. Åsa Hammar är moderator.

  • Elin Vidlund, sakkunnig på Arbetsmiljöverket, informerar om lagom fysisk belastning för friska arbetsplatser.
  • Vi pratar om hur arbetet inom kampanjens olika teman fortsätter. Medverkar gör Erik Storbjörk på Arbetsmiljöverket, professor Mai-Lis Hellenius på Karolinska Institutet, Kajsa Mickelsson, sekreterare för Kommittén främja fysisk aktivitet samt Karin Sjöberg Forsberg på Myndigheten för arbetsmiljökunskap.
  • Suntarbetsliv och Prevent har under kampanjperioden tagit fram material till stöd och hjälp för arbetsmiljöarbetet. Här kommer en påminnelse om allt bra material som finns att ta del av.
  • Paneldiskussion om vilka lärdomar vi tar med oss framåt.
  • Avslutande presentation av de tre temana för den kommande EU-kampanjen om Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv.

Anmäl dig senast den 9 november 

Anmäl dig här till webbinariet senast den 9 november, öppnas i nytt fönster

Det kostar inget att vara med på webbinariet. Du som anmäler dig får sedan en länk skickad till dig via mejl någon dag innan webbinariet.

Mer information om EU-kampanjen

EU-kampanjen 2020-2022: "Friska arbetsplatser belastar rätt"

Blev du hjälpt av informationen på den här sidan?

Tack för din medverkan. Du har nu hjälpt oss att förbättra av.se.

Kalender