Kalender

Webbinarium 10 november – Så jobbar Arbetsmiljöverket med att digitalisera regler och stöd

Arbetsmiljöverket har de senaste åren sorterat in alla sina regler i en ny struktur inom ramen för arbetet med regelförnyelse. Nu sker ett lika viktigt arbete för att de nya reglerna ska finnas i ett digitalt format när generaldirektören fattar beslut om dem i september 2023.

nov
10
Tid: 10:00 - 11:30
Plats: Digitalt

Digitaliseringen av reglerna är en viktig del i Arbetsmiljöverkets digitaliseringsresa. Genom att digitalisera reglerna kommer det bli lättare att söka och hitta föreskrifter, allmänna råd och stödmaterial på av.se. Det blir också möjligt att anpassa texterna för olika skärmstorlekar och verktyg.

Första steget är att göra de nya reglerna tillgängliga på av.se. När det är på plats öppnar det upp för nya möjligheter att jobba vidare med ny funktionalitet, som till exempel nya e-tjänster.

Under webbinariet får du

  • höra om hur Arbetsmiljöverket jobbar med digitalisering och vilka möjligheter det ger, både på kort och lång sikt
  • se ett första utkast på hur föreskriftssidorna kan komma att se ut på av.se.

Du får också möjligheten att ställa frågor om Arbetsmiljöverkets arbete med digitalisering av föreskrifter och stöd i arbetsmiljöarbetet.

När? 10 november klockan 10.00-11.30.

Var? Digital medverkan. Vi skickar ut en länk cirka en vecka för webbinariet.

Se webbinariet här

Medverkande: Lisa Vallgren, digitaliseringsansvarig på Arbetsmiljöverket, Håkan Olsson, ställföreträdande generaldirektör och Lotta Trosell, som jobbar med kommunikation och stöd till regelförnyelsen. Cecilia Garme är moderator.

För vem? För dig som vill veta mer om hur Arbetsmiljöverket jobbar med att digitalisera sina regler. Du är kanske arbetsmiljöexpert på en arbetstagar-, arbetsgivar- eller branschorganisation, en utbildningsaktör eller en arbetsgivare, arbetstagare eller ett skyddsombud. Webbinariet är öppet för alla.

Att vara med på webbinariet kostar inget. Anmäl dig genom att mejla till:

Digitaliseringswebbinarium@av.se

Läs mer om regelförnyelsearbetet:

Vi arbetar med regelförnyelse

Information om behandling av personuppgifter i samband med anmälan till webbinariet

Arbetsmiljöverket är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker i samband med webbinariet. Arbetsmiljöverket behandlar personuppgifter enbart för att kunna ta emot anmälningar och för att kunna genomföra webbinariet. Efter webbinariet kommer personuppgifterna gallras och raderas. För ytterligare information om Arbetsmiljöverkets behandling och dina rättigheter som registrerad, vänligen gå till:

Behandling av personuppgifter vid Arbetsmiljöverket

Varmt välkommen!
Arbetsmiljöverket

Blev du hjälpt av informationen på den här sidan?

Tack för din medverkan. Du har nu hjälpt oss att förbättra av.se.

Kalender