Kalender

Världsdagen för arbetsmiljö, seminarium

Frukostseminarium - Hur kan vi skapa en sundare digital arbetsmiljö? Den svenska ILO-kommittén arrangerar ett frukostseminarium i samarbete med Arbetsmiljöverket med anledning av World Day for Safety and Health at Work 2017.
apr
28
Tid: 08:30 - 09:45
Plats: IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

Bakgrund

ILO började 2003 uppmärksamma världsdagen för att understryka betydelsen av ett förebyggande arbetsmiljöarbete, byggt på en lång tradition av trepartssamverkan och social dialog. Den 28 april är också en dag som den globala fackliga rörelsen sedan länge förknippat med att hedra anställda som dödats i arbetet.

Seminariet äger rum fredagen den 28 april klockan 08.30 – 09.45. Frukost serveras från 08:00.

Program

 • Välkommen
  Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör, Arbetsmiljöverket
 • Hur kan vi skapa en sundare digital arbetsmiljö?
  Jan Gulliksen, mera känd som ”Gulan” är professor i Människa-datorinteraktion och Dekan för skolan för Datavetenskap och kommunikation på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han var ordförande för regeringens Digitaliseringskommission och sitter nu i regeringens Digitaliseringsråd. Han är också Digital Champion of Sweden för EU-kommissionen.
  Gulan forskar på Användbarhet och tillgänglighet av Digitala system, om Digitala Arbetsmiljöer och Användarcentrerad systemdesign, om Digitalisering och effekter på samhället och betydelse för företagens ledarskap.
 • Frågor och avslutning
  Stefan Hult, ordförande i Svenska ILO-kommittén

 

Fullbokat.

Blev du hjälpt av informationen på den här sidan?

För att vi ska kunna besvara dina kommentarer behöver du uppge en e-postadress. 

Har du en fråga, vill anmäla missförhållanden på en arbetsplats eller ge oss tips om arbetsplatser där arbetsmiljön inte är bra? Kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Kontaktformulär

Kalender