• Teckenspråk
  • Lättläst
  • Om webbplatsen
  • Webbkarta Globen

Kalendarium


Seminarium - Kan en jämställd arbetsmiljö vara en strategi?


 Datum: 2015-06-29
 Plats: 

Säcken 7 (Botaniska trädgården)

Visby, Gotland


 Målgrupp:  Personer i inflytande/påverkande ställning inom kommuner, landsting och privat sektor. Arbetsgivarorganisationer, fackförbund, politiker, alla som kan bidra till att öka uppmärksamheten kring (och förbättra) kvinnors arbetsmiljö.

Beskrivning
Under tre år har Arbetsmiljöverket haft ett regeringsuppdrag att utveckla och genomföra särskilda insatser för att förebygga att kvinnor slås ut från arbetslivet på grund av arbetsmiljörelaterade problem. Uppdraget syftade till att ge en ökad kunskap om kvinnors arbetsmiljö och bättre metoder för att i arbetsmiljöverks uppdrag uppmärksamma risker för belastningsskador.

I tre pass under eftermiddagen delar vi med oss av våra erfarenheter och diskuterar hur vi och ministrar, arbetsgivare, fack kan bidra till att vi tar nästa steg mot en jämställd arbetsmiljö.

Moderator: Camilla Wagner


2015-06-29 - Almedalen

Kloraminer och exponering i badhus

Datum: AugustiKonferens - Skapa en bra arbetsmiljö – enklare än man tror!


 Datum: 2015-12-02
 Plats: 

Radisson Waterfront i Stockholm

Nils Ericsons Plan 4

111 64 Stockholm


 Målgrupp: Vi vänder oss till dig som redan känner till begreppet SAM och jobbar inom arbetsgivarbransch- och intresseorganisationer, utbildningsverksamhet, facklig verksamhet och HR-området.

Beskrivning
Den vanligaste förklaringen till varför man inte har ett systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) är att det är krångligt och att man inte har tid. Den myten vill vi nu slå hål på!
Hjälp till att informera om hur man på ett enkelt sätt kommer i gång med SAM! Vi ger dig olika verktyg och stöd som underlättar arbetsmiljöarbetet för de verksamheter du arbetar för.

2015-12-02 - Skapa en bra arbetsmiljö